Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Yep! It’s that time of the year again… PUMPKIN SPICE AND EVERYTHING NICE!
In de trendy koffiebars zie je overal deze ‘limited edition Pumpkin Spice Latte’ opduiken.
Een heerlijke mix van espresso, pompoen, speculaas- of pumpkin spice kruiden en een heerlijk toefje slagroom.
Zijn jullie ook al aan het watertanden? Hier een eenvoudig receptje voor een gezondere versie van deze Halloween topper. 😉

INGREDIËNTEN
  • 200 ml kokosmelk (of plantaardige melk naar keuze zoals havermelk)
  • een kopje sterke espresso
  • 1 flinke el (homemade) pompoenpuree
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
  • kaneelstokjes ter decoratie
  • kokosolie
    optioneel: kokosbloesemsuiker naar smaak
    optioneel: opgeklopte kokosslagroom ter afwerking
ZELF PUMPKIN SPICE KRUIDEN MAKEN
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1 kruidnagel
  • halve theelepel nootmuskaat
BEREIDING
  1. Start met de pompoenpuree. Hiervoor kan je gebruik maken van kant-en klare pompoenstukjes of diepgevroren pompoenpuree.
    Uiteraard smaakt vers nog altijd het best. Maar het kan je een hoop tijd besparen. 😉

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de schil en zaadlijsten.

  3. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer dezelfde grootte.

  4. Doe de pompoenblokjes in een kom en meng met wat gesmolten kokosolie, zodat alle blokjes bedekt zijn met een laagje olie.

  5. Verdeel de pompoen over een bakplaat bekleedt met bakpapier en steek voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
    Controleer af en toe met een vork of de pompoen gaar is.

  6. Pureer de pompoenblokjes tot pompoenpuree.

Tip! Je kunt de blokjes pompoen ook in ongeveer 15-20 minuten gaar stomen. 

LATTE
  1. Doe de kokosmelk samen met de kruiden en de pompoenpuree in een pannetje.

  2. Voeg de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract toe en roer goed.
    Breng de melk net niet aan de kook.

  3. Maak een kopje sterke espresso en giet dit bij de melk. Roer goed.

  4. Serveer jouw zelfgemaakte pumpkin spice latte in een mooie mok en serveer ev. met kokosslagroom.

  5. Werk af met wat extra pumpkin spice kruiden (of speculaaskruiden) en een kaneelstokje.

Genieten maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *