Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken

Everybody loves pancakes!
Gelukkig zijn deze havermoutpannenkoeken voedzaam, gezond én lekker! 
Hiervan mag je dus zonder schuldgevoel eten. Yay!

Deze pannenkoekjes zitten altijd standaard in mijn diepvries.
Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en ze zijn echt makkelijk en super snel te maken.

Maak één keer een grote portie en bewaar ze per twee in de koelkast of diepvries.
Zo heb je telkens een gezond ontbijtje binnen handbereik.
Zeer handig voor onderweg of wanneer je geen tijd hebt om te ontbijten. 

INGREDIËNTEN (voor 10 – 12 kleine pannenkoekjes)
  • 100 ml plantaardige melk
  • 75 g havermout
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • plantaardige olie om te bakken
Havermoutpannenkoeken
BEREIDING
  1. Doe de melk, havermout, ei en banaan in een maatbeker.
  2. Meng alles goed door elkaar met behulp van een staafmixer tot een mooi beslag.
  3. Verwarm een klein beetje olie in een pan en laat goed heet worden.
  4. Schep met een pollepel 2-3 kleine pannenkoekjes in de pan en bak ze aan beide kanten bruin. 
  5. Herhaal dit tot je het volledige beslag hebt opgebruikt.
  6. Laat afkoelen en maak porties voor in de koelkast of diepvries.
  7. Serveer met vers fruit!

Deze havermoutpannenkoeken zijn ideaal als ontbijt en tussendoortje voor onderweg!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *