Scones met jam en slagroom

Scones met jam en slagroom

Naar aanleiding van de bekende serie ‘The Crown’ over de regeerperiode van Queen Elizabeth en mijn bezoek aan Londen ben ik in contact gekomen met de authentieke Engelse scones met jam en slagroom.
Njammie! Zo lekker! Het volledige verslag lees je hier.

De scones waren zo lekker! Meteen na thuiskomst ben ik naar de keuken gerend om zelf scones te maken en zo een gezellige ‘tea time’ te houden met mijn mama en zus. Ik heb het receptje geprobeerd van Albert Heijn.

INGREDIËNTEN VOOR 7 STUKS
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker (of ruwe rietsuiker)
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 75 ml plantaardige melk
  • 60 ml verse slagroom (of kokosslagroom)
  • 225 g aardbeien- of frambozenjam (ev. zelfgemaakt)

BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe.
    Snijd de boter met 2 messen door het meel.
  2. Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.

  3. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.

  4. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.


Genieten maar!

Mijn allereerste zelfgemaakte scones.

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto  op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.Ik ben benieuwd! 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *