Cheesecake in een glaasje

Cheesecake in een glaasje

Deze zomer heb ik voor hubby zijn favoriete dessert gemaakt.
Hij is dol op cheesecake, dus in plaats van een verjaardagstaart heb ik cheesecake in een glaasje geserveerd aan hem en de genodigden.

Hiervoor heb ik mijn geïnspireerd op het recept van ‘Leuke recepten‘.
Geef toe! Dit ziet er toch even feestelijk uit als een verjaardagstaart?
En iedereen vond het hemels lekker! Mission completed!

INGREDIËNTEN (voor 4-5 stuks)
VOOR DE CHEESECAKE
  • ongeveer 8 bastogne koekjes
  • 30 g gesmolten roomboter
  • 300 g roomkaas (monchou)
  • 1 el citroensap
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ev. 50 g suiker (ik heb het gezoet met wat honing)
VOOR DE TOPPING
  • 125 g frambozen (of andere rode vruchten)
  • 1 el suiker (of suikervervanger)
  • 2 blaadjes gelatine
  • ev. fijngehakte nootjes (bv. pistachenoten, walnoten, pecannoten, etc.)
BEREIDING
  1. Verkruimel de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel de koekjes over de bodem van de glaasjes en druk zachtjes aan met de achterkant van een koffielepel.
  2. Mix de roomkaas, 1 zakje vanillesuiker, yoghurt, citroensap en suiker door elkaar. Doe het mengsel in de glaasjes.
  3. Bewaar een beetje fruit voor de decoratie en verwarm de rest in een pannetje met de suiker en het water. Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
  4. Als het fruit begint te pruttelen, voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door en giet in de glaasjes als laatste laagje.
  5. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast en werk af met wat fruit en eventueel met wat fijngehakte nootjes. Serveer meteen!

Genieten maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *