Lemon cheesecake

Lemon cheesecake

Mmmmm… ik ben echt dol op cheesecake! Everyone does! 
Jammer dat dit goddelijk taartje een bom aan calorieën bevat.
Toen ik dit gezonde receptje zag passeren van Jolanda Gerritsma op GEZONDHEID&CO , ben ik meteen naar de winkel gerend om deze zo snel mogelijk uit te proberen. Ohhhh… wat smaakt ie heerlijk! 

Let op! Deze kwarktaart mag dan misschien gezonder zijn dan de originele versie, maar calorieën blijven calorieën. 
Een stukje van deze gezondere versie bevat ongeveer 250 kcal , dus dat kan prima als healthy snack, ontbijt, lunch of diner.
Ook fijn om te weten: deze gezonde cheesecake staat strak van de eiwitten (ongeveer 20 g/stuk). Zo heb je die ook weer binnen. 😉

INGREDIËNTEN (voor een taartbodem van 12 cm)
  • 40 g gemengde ongezouten noten 
  • 50 g dadels
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 gelatine blaadjes
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 1 a 2 schijfjes citroen (hangt ervan af hoe zuur je het wilt)
  • 2 eetlepels honing of agave
BEREIDING
  1. Doe de noten en dadels in de keukenmachine.
    Laat even draaien totdat alles wat fijner is.

  2. Voeg de (gesmolten) kokosolie toe en meng dit erdoor. Zelf heb ik de noten en dadels wat groter gehouden voor een extra bite maar mocht je dit niet prettig vinden dan laat je de machine wat langer draaien.

  3. Bekleed je springvorm met bakpapier en doe het mengsel hierin. Druk de bodem lichtjes aan en zet dan in de koelkast

  4. Week de gelatineblaadjes in koud water (minimaal 5 minuten). Meng de honing door de yoghurt heen en knijp 1 a 2 schijfjes citroen uit. Dit is afhankelijk van hoe zuur je het wilt. Proef ondertussen even.

  5. Schep vervolgens 3 eetlepels van het yoghurtmengsel in een steelpannetje en verwarm. Zodra het kookt kan het vuur uit. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg toe aan het opgewarmde mengsel. Roer goed door.

  6. Het warme mengsel mag vervolgens weer bij de rest van de yoghurt en roer het geheel nog even goed door elkaar. Giet het yoghurtmengsel op de bodem en laat tenminste 2 uren opstijven in de koelkast. Let op: Als je een grote taart gaat maken, laat dan de taart minstens 3 uren opstijven in de koelkast.

  7. Deze taart kan je zo eten of je kan deze afwerken met een laagje lemon curd. Het recept voor lemon curd vind je HIER.


Een frisse citroen kwarktaart

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *