Bloemkoolnuggets (airfryer)

Bloemkoolnuggets (airfryer)

Zin in een lekkere en gezonde snack?
Maak dan eens bloemkoolnuggets uit de airfryer.
Bloemkoolnuggets??? Jawel! Deze knapperige bloemkoolroosjes in een krokant kruidig jasje smaken heerlijk en vormen de perfecte weekendsnack voor jong én oud.
Heb je moeite om je kids groenten te laten eten?
Probeer het dan eens op deze manier! 😉
Dit receptje van The Philips Chef is echt een topper!
Klik hier om rechtstreeks naar het recept te gaan van The Philips Chef.

Bloemkoolnuggets

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 200 g cornflakes (ongezoet)
  • 200 g bloem
  • kippenkruiden
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • 200 ml water
  • 100 ml barbecuesaus
  • oliespray

BEREIDING

  1. Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes (kipnugget grootte) zonder steel.
  2. Meng in een kom wat bloem met het warme water tot een yoghurt dik papje en doe de resterende bloem in een aparte kom.
  3. Maal de cornflakes samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout met een keukenmachine tot middelfijne stukjes.
  4. Maak de bloemkoolroosjes nat en doe deze eerst in de kom met de bloem, daarna door het bloempapje en tot slot door de gemalen cornflakes.
  5. Herhaal dit met alle bloemkoolroosjes tot deze allemaal een krokante cornflake korst hebben.
  6. Spray de bloemkoolroosjes in met wat olie en bak ze in de Airfryer in 20 minuten op 180 graden tot ze mooi krokant zijn.
  7. Dien de bloemkoolroosjes op met de barbecuesaus.

Smullen maar!

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *