Risotto primavera met zalm en groene asperges (airfryer)

Risotto primavera met zalm en groene asperges (airfryer)

Wauw! Mijn allereerste complete maaltijd uit de airfryer is een feit! 
Dankzij de geweldige airfryer recepten van Martin Senders, oftewel The Philips Chef maak ik de laatste tijd de meest verrassende dingen klaar.
Verrassende snacks, lekkere taarten en quiches, maar ook complete maaltijden zoals deze risotto met courgette, gegrilde groene asperges, parmezaan en een lekker stukje duurzame vis van Boni! Yummmm! 

Zalm van Boni Selection
DUURZAME VIS VAN BONI SELECTION

Wist je trouwens dat Boni Selection bij @colruyt_be zich engageert voor een duurzaam aanbod van zowel wilde als gekweekte vis? Dat wil zeggen dat de vis gevangen is met respect voor mens en milieu en zo de bedreigde soorten worden vermeden. 
Dit kan je herkennen aan het MSC-label en het ASC-label op de verpakking.

  • ASC (verantwoord gekweekte vis) bepaalt de normen, voert controles uit bij de kwekers en verleent de ASC-certificaten. (Bv. geen preventieve antibiotica, duurzaam kweekvoer, duurzaam waterbeheer, etc.)
  • MSC of ILVO (duurzame wilde vis) geeft aan dat de vis uit een goed beheerde, duurzame visserij komt. (bv. geen overbevissing, goed beheerde visserij, min. impact op het leven in de zee, etc.) Vis en zeevruchten die niet beschikbaar zijn met het MSC-label worden nog steeds gecontroleerd door het ILVO. (Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek)

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 2 moten zalm
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 200 g kleine groene asperges
  • 1 liter groentebouillon
  • 300 g risottorijst
  • 1 kleine courgette
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 g extra fijne tuinerwten (diepvries)
  • 50 g Pecorino
  • 1 citroen
  • 1 lepel olijfolie

BEREIDING

  1. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snij de ui, courgette, asperges in kleine stukjes.
  2. Leg de bakplaat in de Airfryer en maak deze heet. Doe 1 lepel olijfolie op de bakplaat en bak de rijst met de ui, asperges, courgette en de tuinerwten 5 minuten aan op 200 graden.
  3. Voeg de witte wijn en de groentebouillon toe tot net onder de rand van de bakplaat. Zet dit aan op 15 min en 170 graden, tussendoor hoef je het maar 1 keer om te roeren.
  4. Vul na 15 minuten weer aan tot de rand met de rest van de bouillon. Zet weer aan op 15 min en 170 graden en roer tussentijds 1 keer om.
  5. Voeg nu de laatste bouillon toe en leg meteen de zalm met de citroen op de risotto en bereid dit 5 minuten op 200 graden.
  6. Serveer met de geraspte pecorino en wat gegrilde asperges.

Enjoy!

Heb je dit gerecht gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Klik hier om rechtstreeks naar het recept te gaan van The Philips Chef.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *