A “matcha” in heaven! (Whisk Antwerp)

A “matcha” in heaven! (Whisk Antwerp)

Hier zit ik dan in mijn zetel mijn fleece dekentje op de allerlaatste dag van de zomervakantie. Bye bye zomer!
Ik ben al helemaal klaar voor de herfst! 🙂
Heerlijk genieten van mijn zondag met een matcha gebakje en een echte Japanse matcha latte! Yum!
Ben jij ook zo’n matchafan?
Kijk dan zeker verder voor een lekkere overdosis matcha!
Een tea latte met premium matcha uit Japan in combinatie met een matcha gebakje.
Een heerlijke combo, een echte “matcha” in heaven! 😀

I love you so matcha!

WIST JE DAT MATCHA…

  • Je metabolisme een boost geeft?
  • Een ontstekingsremmende werking heeft op het immuunsysteem?
  • Al sinds de 12de eeuw deel uitmaakt van de Japanse cultuur?
  • Langzaam energie vrijgeeft waardoor je bloedsuikerspiegel niet schommelt zoals bij koffie?
  • Niet wordt gezeefd? Je drinkt de theeblaadjes boordevol antioxidanten op.
  • De voordelen heeft van cafeïne (je wordt alerter en energieker), maar niet de nadelen zoals hartkloppingen en nervositeit zoals bij koffie.

Over de premium matcha van Whisk Antwerp

(Illustratie van Whisk Antwerp)

“Harvested in Japan, delivered to your doorstep.”

Als grote theeliefhebber ben ik al jaren fan van deze Japanse groene thee.
In Azië vind je ook heel wat lekkernijen met matcha.
Dankzij Whisk Antwerp kan ik vanaf nu ZELF aan de slag met mijn bamboe whisk, bamboelepel en de hoogste kwaliteit biologische matcha straight from Japan (plantage in Kagoshima). Dankjewel Erika & Jasmina!
Lees meer over Whisk Antwerp via deze link.

Matcha financiers

MATCHA GEBAKJES (financiers)

INGREDIËNTEN

  • 170 g ongezouten boter
  • 90 g zelfrijzende bloem
  • 2 bamboelepels premium matcha
  • klein snufje zout
  • 200 g suiker
  • 100 g amandelmeel of amandelpoeder
  • 6 eiwitten
  • optioneel: witte of donkere chocolade

BEREIDING

  1. Smelt de boter in een pan op middelmatig vuur tot het begint te koken. Laat ongeveer een minuut koken, maar zorg dat de boter niet bruin kleurt. Zet de boter opzij.
  2. Meng de bloem, de matcha en het snufje zout in een kom.
  3. Doe de suiker en het amandelmeel in een grote kom en vermeng met elkaar. Voeg de eiwitten geleidelijk aan toe en roer goed om, zodat alle ingrediënten “nat” worden. Wanneer alle eiwitten geabsorbeerd zijn, roer je het deeg nog even stevig om.
  4. Voeg de kom met bloem, matcha en snufje zout toe aan je deeg.
  5. Voeg de gesmolten boter langzaam aan toe en roer goed om tot alle boter is geabsorbeerd en vermengd met het deeg. Het deeg krijgt een mooi groen matchakleurtje. 🙂
  6. Bedek het deeg met plastic folie en zet even in de koelkast voor min. 1 uur.
  7. Verwarm de oven op 200°. Neem je muffinvorm en vet ze in met een beetje boter of olie en bloem.
  8. Doe het deeg in de muffinvormpjes en vul ze tot bijna aan de rand.
    Indien je dit wenst, kan je kleine stukjes witte of donkere chocolade in halverwege je muffinvorm duwen. Doe er daarna nog een laagje deeg over.
  9. Plaats de muffinvorm op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 12 tot 15 minuten.
    Hou de oven in de gaten! Je gebakjes zijn klaar van zodra de financiers een bruine rand krijgen en het deeg gaar is vanbinnen.
    De bovenkant kan barsten, maar dat is normaal.
  10. Haal de financiers uit de oven en zet ze op een rooster om af te koelen alvorens je ze uit hun vorm haalt.
  11. Werk af met matchapoeder en serveer met een heerlijke matcha tea latte.

Smullen maar!

Matcha tea latte

MATCHA TEA LATTE

INGREDIËNTEN

  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 2 bamboelepels matcha (= 1 theelepel)
  • 100 ml water (ongeveer 80°C)
  • ev. honing of agave
  • ev. kaneel

BEREIDING

  1. Breng het water aan de kook en laat eventjes afkoelen.
    Gebruik geen kokend water op de matcha, anders gaat de thee verbranden en gaan alle goede aspecten verloren.
  2. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  3. Doe de matcha in een kopje en voeg het warme water toe.
    Klop de matcha los met behulp van de bamboeklopper.
    Klop met snelle zigzaggende bewegingen, zodat er geen klonters zijn.
  4. Wanneer de melk warm is, kun je deze nog even met een garde opkloppen tot je een laagje melkschuim bekomt.
    (Dit kan uiteraard ook met een melkopschuimer)
  5. Verdeel de melk over je kopjes en voeg daarna het matchamengsel toe.
  6. Voeg eventueel nog wat honing of agave toe als je van een zoete toets houdt in je thee.
  7. Werk de matcha af met melkschuim, een beetje matchapoeder en/of kaneel.

Geniet van je #matchamoment!

A “matcha” in heaven!
Culinary matcha

Heb je iets met matcha gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

ZELF AAN DE SLAG MET DE PREMIUM MATCHA VAN WHISK ANTWERP?

Klik hier voor meer matcharecepten!
Of ga rechtstreeks naar de webshop via deze link
MEER INFO VIND JE OP DE WEBSITE WWW.WHISKANTWERP.COM
VOLG WHISK ANTWERP VIA INSTAGRAM EN FACEBOOK.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *