NAANBROOD MET BRIE, PEER & HONING

NAANBROOD MET BRIE, PEER & HONING

Time for some goodness!
Opgelet! Dit gerechtje is niet voor gevoelige kijkers met grote honger.
Dit is namelijk zoooo lekker en ongetwijfeld één van de lekkerste ontdekkingen tijdens mijn corona quarantaine.
Wat een smaakbom!

Homemade naanbrood met brie, peer en honing

OVER HET GERECHT

Homemade naanbrood met gesmolten brie en gestoofde peer gedrenkt in heeeel veel honing!
Als afwerking een beetje verse tijm uit de tuin en enkele crunchy walnootjes… gedrenkt in honing natuurlijk! 😉
Eventjes de oven in zodat de brie kan smelten…
Oh jeetje, ik ben hier alweer aan het watertanden!
En wat doen we vlak voor het serveren?
Huppaaaa… nog eens met de honingdripper erover en smullen maar!
Om duimen en vingers bij af te likken!

GESMOLTEN BRIE OF GEITENKAAS?

Dit gerechtje heb ik begin deze week gemaakt naar aanleiding van ‘De week van de bij’.
Het smaakte zo lekker, dat ik het een paar keer heb gemaakt maar dan met verschillende toppings.
Zo vind ik dit gerechtje met smeuïge geitenkaas ook super geslaagd!
Deze topper komt zoiezo vaker op tafel!
De perfecte afsluiter van deze bijZzZondere week. 🙂 #weekvandebij

ZELF NAANBROOD MAKEN

Voor dit gerecht kan je gebruik maken van kant-en-klare naanbroodjes uit de supermarkt.
Maar je kunt ze ook gewoon zelf maken!
Dit was mijn allereerste keer en ik had geen idee of dit ging (mis)lukken, maar kijk… ze zijn super geslaagd en ZOVEEL lekkerder dan degene die je kant-en-klaar koopt in de supermarkt. Een echte aanrader!
En geloof me… dat is echt supersimpel! Piece of cake!
Voor een recept om homemade naanbroodjes te maken verwijs ik graag naar mijn collega foodblogger Eefkooktzo.
Klik op deze link om rechtstreeks naar haar recept te gaan voor homemade naanbrood.

Homemade naanbrood

INGREDIËNTEN (voor 6-8 naanpizza’s)

  • 6-8 naanbroodjes (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 2 of 3 dikke peren
  • boter of olijfolie
  • brie of geitenkaas
  • 1 zoete ui
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • verse tijm
  • vloeibare honing
  • handje walnoten
  • optioneel: peterselie of koriander

BEREIDING

  1. Was en versnipper de zoete ui.
    Stoof de ui in een beetje olijfolie.
  2. Smelt de boter of warm de olijfolie op en voeg de geperste knoflook toe en wat verse peterselie of koriander.
  3. Was en schil de peren en snijd ze in plakken.
    Doe een beetje olijfolie in een koekenpan stoof de peren tot ze een mooi kleurtje hebben en gaar zijn. Draai ze regelmatig om.
  4. Was en versnipper de tijmblaadjes
  5. Snijd de brie of geitenkaas in plakjes en meng ze met enkele flinke lepels honing. Voeg enkele tijmblaadjes toe en roer goed om.
  6. Hak de walnoten grof en vermeng ze met een lepeltje honing.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Besmeer de naanbroodjes met de olijfolie, look en peterselie of ko
  9. Verdeel de zoete ui over de naanbroodjes.
    Bedek met de plakjes kaas en stukjes peer.
    Werk af met enkele walnootjes, tijmblaadjes, peper en zout.
  10. Bak de naanbroodjes 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Vlak voor het serveren doe je nog enkele drizzles honing over de pizza en klaar is kees!

Enjoy! 🙂

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *