CARROT DOGS MET ZOETE AARDAPPELBROODJES EN SOJA-MAYO (kikkoman)

CARROT DOGS MET ZOETE AARDAPPELBROODJES EN SOJA-MAYO (kikkoman)

Hot dogs… ze zijn zo simpel, maar ooo zo lekker!
Zeker met deze zomerse temperaturen kan niemand weerstaan aan deze yummy comfort food.
En toch wou ik eens iets anders proberen.
Een hotdog met een gezondere twist!
Et voilà! Carrot dogs à la Sin!

In soja gemarineerde wortelen met zoete aardappelbroodjes en soja-mayo.

Dit keer geen worstjes op de bbq, maar wel in soja gemarineerde wortelen. Yum!
De alledaagse hotdogbroodjes heeb ik vervangen door zoete aardappel.
En dan het allerleukste… de toppings!
Ik heb deze leuke carrot dogs afgewerkt met rauwkost, soja-mayo, zure augurkjes en gebakken uitjes.
En als final touch laten we de picasso in ons los met ketchup & mayo!
Yay! Feestje uit het vuistje en helemaal kidsproof! 🙂

INGREDIËNTEN (voor 6 carrot dogs)

  • 6 zoete aardappelen (middelgroot)
  • 6 wortelen
  • 60 ml Kikkoman sojasaus
  • 1 ui
  • 1 tl azijn
  • 2 el suiker
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl lookpoeder
  • limoen
  • rauwkost naar keuze (ik koos voor geraspte witte kool, wortel, radijs)
  • toppings naar keuze: gebakken uitjes, zure augurken
  • mayonaise
  • ketchup
  • optioneel: sesamzaadjes, verse kruiden, olijfolie,…

BEREIDING

  1. Spoel de wortelen onder de kraan en schil ze in de vorm van een hotdogworst.
  2. Breng een kookpot met water en een snufje zout aan de kook.
    Kook de wortelen in 8-10 minuten gaar.
  3. Doe de sojasaus, azijn, suiker, gerookte paprikapoeder, lookpoeder en sesamzaadjes in een kom en meng goed.
  4. Doe de marinade in een diepvrieszakje samen met de wortelen en leg eventjes in de koelkast.
  5. Was de zoete aardappelen en prik enkele gaatjes met een vork.
    Zet de zoete aardappelen zo’n 8-tal minuutjes op 800 W in de magnetron tot ze gaar zijn. Draai ze halverwege om.
    OF je kan de zoete aardappelen ook roosteren in de oven.
    Verwarm de oven voor op 200° (180° heteluchtoven).
    Smeer de aardappelen in met een beetje olijfolie en zet ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn. (Prik erin met een vork)
  6. Reinig en snijd of rasp de rauwkost naar keuze.
  7. Maak de soja-mayo door 2 delen mayonaise en 1 deel sojasaus te mengen in een kom.
    Doe er een scheutje limoen bij en breng op smaak met sesamzaadjes en een scheutje sesamolie.
    Wil je liever een dunnere saus? Voeg dan een beetje water toe.
  8. Pel en was de ui en snijd tot uienringen.
    Stoof de uienringen aan in een beetje olie.
  9. Verwarm de wortelen in een braadpan en overgiet ze met de sojamarinade.
    Leg de wortelen tussen de zoete aardappelbroodjes.
  10. Werk de carrot dogs af met uienringen, rauwkost, enkele druppels soja-mayo en toppings naar keuze.
  11. En dan de final touch! Laat de picasso in je los en laat jezelf eens helemaal gaan met de spuitbus ketchup en mayonaise. Wat een feestelijke hotdogs!

Smullen maar!

TIP!
Zorg ervoor dat je ALLE smaken in 1 keer proeft (zoete aardappel, wortel, augurkjes, dressing, toppings,…) voor een echte smaakexplosie in je mond!

Wat vinden jullie van mijn carrot dogs à la Sin?
Kan deze ‘hot dog met een twist’ jullie bekoren?
En wat zijn jullie favo hotdogs toppings?

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *