Japanse omurice (Kikkoman)

Japanse omurice (Kikkoman)

Vandaag stond dit bundeltje troost aka Japanse omurice op tafel.
Kennen jullie dit Japans eiergerecht?
Ik heb dit voor het eerst gegeten in Zuid-Korea.
Zo simpel, maar oooo zo lekker!

Omurice bestaat uit ‘omu’ (omelet) en ‘raisu’ (rijst) en is ZEER makkelijk om te maken.

Deze zoet-zoute omelet kun je eten als ontbijt, lunch of diner en is erg populair bij kinderen. #kidsproof
Het bestaat uit een zachte en dunne omelet met daarin gebakken rijst met vlees (of vleesvervanger) en knapperige groentjes naar keuze.
Dankzij de ketchup & kikkoman sojasaus krijgt het gerecht een zoet-zoute toets.
Ideaal om veel leftover groentjes in te verstoppen!
Benieuwd hoe ik dit gerecht heb gemaakt?

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 2 wortels
  • handje shiitakes
  • 4-8 eieren (1 à 2 eieren per persoon)
  • 2 lente-uien
  • 1 zoete ui
  • 300 g gehakt (rund of kip), kippenblokjes of vegetarische vervanger naar keuze
  • plantaardige olie
  • zwarte peper
  • zout
  • 250 g rijst (bij voorkeur Aziatische ‘plak’ rijst)
  • 2 el ketchup
  • 2 el Kikkoman sojasaus
  • optioneel: geraspte kaas, scheutje melk

BEREIDING

  1. Spoel alle groenten en borstel de shiitakes.
    Pel en versnipper de ui en schil de wortelen.
    Snijd de shiitakes in dunne reepjes en de wortelen in blokjes.
    Spoel de lente-ui, snij de onderkant af en snijd de rest van de lente ui in schuine ringen.
  1. Doe een scheutje olie in een pan en stoof de shiitakes.
    Voeg de ui en wortelen toe en roerbak enkele minuten op hoog vuur.
    Kruid je gehakt of kippenblokjes of vleesvervanger en voeg deze bij de groenten.
    Als alles gaar is voeg je de Kikkoman sojasaus en ketchup toe.
    Proef en voeg meer sojasaus (zouter) of ketchup (zoeter) toe naar smaak.
    Kruid af met zwarte peper en een snufje zout.
  2. Doe een scheutje olie in een pan of wok en klop 1 of 2 eieren per persoon in een kom.
    Hoe meer eieren, hoe groter de omelet om rond je vulling te plooien.
    Als je dat wenst kan je wat meer smaak toevoegen aan het ei door een scheutje melk toe te voegen. Voeg peper en zout toe en giet het eimengsel al draaiend in de hete wok zodat het de vorm heeft van een pannenkoek.
    Als de omelet aan 1 kant mooi gebakken is, draai ze dan voorzichtig om en bak nog eventjes aan de andere kant. Haal de omelet voorzichtig uit de pan en leg opzij.
    Bak de andere omeletten. (1 per persoon)
    Optioneel: Strooi een beetje geraspte kaas over de zijde waarmee je het gehakt zal bedekken.
  3. Doe je vulling in een klein kommetje naar keuze (afhankelijk van hoe groot je de de omurice wil) en draai de kom om op een bord. Leg de omelet erover en stop de onderkant een beetje vast onder je vulling zodat het een mooi bolletje vormt.
  4. Werk de omurice af met enkele strepen ketchup.
    Serveer met een lekkere salade!

Smullen maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *