Recent Posts

Gezond Indisch vegetarisch koken @ Ruhi’z

Gezond Indisch vegetarisch koken @ Ruhi’z

In deze leuke kookworkshop leer je hoe je heerlijke en gezonde gerechten vol verse kruiden en groenten bereidt.De Brits-Indische kok Sukaina van Ruhi’Z demonstreert hoe je op korte tijd gezonde Indische (Indiase)* vegetarische gerechten kan klaarmaken. * Indiase/Indische keuken: Indiase keuken duidt op gerechten uit India. Indische keuken kan […]

Bao buns met pikante Koreaanse kip

Bao buns met pikante Koreaanse kip

Heb jij ooit al eens bao buns gegeten? Bao wat???Deze Aziatische streetfood heb ik leren kennen tijdens mijn reis in Hong Kong.Het zijn gestoomde broodjes met een pittige vulling naar keuze. Sommige bao buns zijn met buikspek, gelakte eend, gemarineeerde tofu, etc. Ik koos uiteraard […]

Elvea @ Pastorale**

Elvea @ Pastorale**

Op 14 maart 2019 was ik uitgenodigd voor een groots evenement georganiseerd door Elvea i.s.m. Yapado.
In tweesterrenrestaurant
Pastorale mocht ik samen met andere bloggers mezelf culinair laten verwennen met een uniek gastronomisch 2-sterren diner i.s.m. Bart De Pooter.
Sterrenchef Bart De Pooter ging de uitdaging aan om Elvea’s 100% natuurlijke tomatenproducten te gebruiken als basis voor elk gerecht.

Tweesterrenrestaurant Pastorale

Benieuwd naar de verschillende gerechten?
Ik kan je vertellen dat het stuk voor stuk kunstwerkjes waren op ons bord.
We vielen van de ene verbazing in de andere. Prachtig én lekker!

ELVEA @ Pastorale

ELVEA

Het volledige ELVEA-gamma is sinds de oprichting in 1885 ‘100% Naturale’ en garandeert je de beste kwaliteit van de echte Italiaanse tomaten.
Elvea is een puur, gezond en authentiek merk dat volledig vrij is van bewaarmiddelen, kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen en GMO’s (genetisch gemodificeerde bestanddelen).

ELVEA gamma

Bovendien is het volledige gamma gluten en lactosevrij en vegan-friendly.
Het ELVEA gamma heeft een Nutri-Score A, dat wil zeggen dat het geschikt is om dagelijks te gebruiken in een evenwichtig en gezond voedingspatroon.
Enkel de Pomo e Legumi heeft een Nutri-Score C.

EEN WOORDJE UITLEG…

Christophe Janssens en Bart De Pooter

De avond werd geopend door Christophe Janssens die een woordje uitleg gaf over het ELVEA-gamma, de producten en de verpakkingen.
Daarna vertelde sterrenchef Bart De Pooter hoe hij de ELVEA producten heeft verwerkt in zijn gastronomisch 2-sterren diner.

Wist je trouwens dat je op de verpakking van de ELVEA-producten heel wat productinformatie kan terugvinden? Zo handig! 🙂

APERITIEF

Lentecocktail gazpacho

We werden verwelkomt met deze verrassende lentecocktail gazpacho met fijne tomatenblokjes (ELVEA cubes) erin verwerkt gevolgd door fingerfood waarin ook hier de elvea-producten aan de basis liggen van elk hapje. Lekker!

AAN TAFEL!

We werden uitgenodigd aan deze prachtige gedekte tafel met de meest originele naamkaartjes ooit!
Op deze leuke ELVEA blikjes stonden onze namen gedrukt! Hoe origineel!
Uiteraard heb ik dit leuke blikje meegenomen naar huis als souvenir.

Originele naamkaartjes

Bij ELVEA ben je zeker dat je de echte Italiaanse tomaten van de beste kwaliteit op je bord geserveerd krijgt. 
De menukaart en het gezelschap zag er alvast veelbelovend uit! 🙂

CULINAIR GENIETEN

Na de lentecocktail en de fingerfood genoten we van een heerlijk voor-, hoofd- en nagerecht.

(Klik op de ELVEA producten voor meer informatie)

ZOETE VERSNAPERINGEN

Deze gezellige avond sluiten we af met een lekker theetje (of koffie) en enkele zoete versnaperingen zoals sushi van tomaat, cuberdon met een vulling van rode biet, krokantje van melk met een crème van pompoen, etc.

Enkele versnaperingen

GOODIEBAG

ELVEA goodiebag

Joepie! We hebben een goodiebag mee naar huis gekregen.
Nu kunnen we nog extra lang nagenieten van dit evenement en de ELVEA producten.
Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met dit nieuwe ELVEA product! 🙂

#100%naturale #elveanaturale

BEDANKT!

Dankjewel ELVEA, Yapado, Bart De Pooter, het Pastorale-team en iedereen die hieraan heeft meegewerkt.
Jullie hebben mij een onvergetelijke avond bezorgd waarbij ik duimen en vingers heb afgelikt! 🙂

Dankjewel voor deze gezellige en culinaire avond!

Het ELVEA gamma
(illusratie ELVEA.be)

MEER INFO?

www.elvea.be
www.depastorale.be
www.yapado.com

Volg ELVEA via Instagram en Facebook

Heb je gekookt met ELVEA?
Laat het hen weten met de hashtag #elveanaturale en #100%naturale

Klik hier voor recepten!


Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit een pittige tomatensaus, verse kruiden en gepocheerde eieren.Ik heb deze topper al vaker zien voorbij komen, maar zelf nog nooit klaargemaakt.Dit gerecht wordt meestal gegeten als ontbijt, maar je kan het ook als lunch of […]

Kleurrijke veggie hamburgers

Kleurrijke veggie hamburgers

Weg met die donkere en grijze winter!Tijd voor een beetje kleur op ons bord! Als ambassadrice van The Bio Veggie Company is het mijn plicht om enkele lekkere gerechten te bereiden met deze fantastische vegetarische burgertjes.Toen ik deze kleurrijke hamburgerbroodjes zag passeren van Beauty Food […]

Roze pannenkoeken voor Valentijn

Roze pannenkoeken voor Valentijn

Het is Valentijn!
Vandaag kleurt alles rood & roze, de kleur van de liefde.
Tijd om je liefste (en jezelf) te verwennen met een culinaire verrassing!
Ik was al een tijdje op zoek naar een romantisch valentijnsontbijt en kwam deze prachtige roze pannenkoekjes tegen van Marike van ‘
Oh my Pie!’.
Pink pancakes? Oh yeah! Dit moest ik gewoon proberen! 

Echt helemaal in loooove met dit mooie kleurtje!
Serveer je stapel pannenkoeken met je favoriete toppings en maak er een feestje van!

Ik heb gekozen voor kokosyoghurt, bessen en een beetje gesmolten chocolade. Mmmm…!
De pannenkoeken zijn glutenvrij, lactosevrij, gemaakt zonder geraffineerde suikers én eventueel vegan.
Voor de roze kleur gebruiken we uiteraard geen kleurstof, maar de natuurlijke kleur van rode bietjes.

No worries! Je proeft de rode biet bijna niet, maar het geeft jouw pannenkoekjes een romantisch roos kleurtje!
Ben je klaar voor deze verwennerij?

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
  • 200 g gekookte rode bietjes
  • 100 ml amandelmelk
  • 100 g glutenvrij havermeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 el ahornsiroop of honing
  • 2 eieren*
    Eivrij of vegan? Vervang de eieren door een geprakte banaan.
Pink pancakes voor valentijn
BEREIDING
  1. Doe de bietjes samen met de amandelmelk in een blender of keukenmachine en mix dit heel fijn.
  2. Scheid de eieren van dooier en eiwitten.
  3. Mix vervolgens met een mixer de eiwitten stijf.
  4. Doe het meel samen met het bakpoeder, eidooiers , zoetmiddel, gepureerde bietjes in kom en spatel dit goed door elkaar.
  5. Roer hier voorzichtig de opgeklopte eiwitten door heen.
  6. Verwarm de bakpan en voeg een klein beetje kokosolie toe. Schep twee grote eetelepels in de pan.
  7. Schep deze op elkaar zodat de pannenkoeken dik worden. Draai de pannenkoekjes om wanneer de bovenkant begint de bubbelen.
  8. Bak de pannenkoekjes goudbruin en herhaal dit totdat het beslag op is.
  9. Serveer de pannenkoeken met yoghurt, fruit en je favoriete toppings. Wat denk je van een beetje gesmolten chocoladesaus? 😉

Happy Valentine!

Volg Oh my Pie! via Instagram of Facebook.

Klik hier om rechtstreeks naar het recept te gaan van ‘Oh my Pie!’

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Epiphany’s kitchen @ Gent

Epiphany’s kitchen @ Gent

Op zoek naar een lekker adresje in een sprookjesachtig decor? Ga dan zeker eens langs bij Epiphany’s kitchen in het historische hart van Gent.Het restaurant van Epiphany Vanderhaeghen, de dochter van de overleden modeontwerpster Kaat Tilley heeft een feeërieke setting en een verrassende menukaart met […]

Ambassadrice van The Bio Veggie Company

Ambassadrice van The Bio Veggie Company

“The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maaktén promoot. En dat niet alleen voor de vanzelfsprekendeafzetmarkt van vegetariërs, maar ook de reguliere consument die eengezondere levensstijl verlangt.Het nieuwe label is een initiatief van De Paddestoel,een natuurvoedingsmerk waarmee élke bio-fanaat en […]

MAONA @ Kortrijk, Brugge, Ieper

MAONA @ Kortrijk, Brugge, Ieper

Geen tijd gehad om te ontbijten? Ben je jouw lunch thuis vergeten?
Of ben je gewoon op zoek naar gezonde take-away?
Dan ben je bij Maona zeker aan het juiste adres.

Het concept van Maona is bedacht door ex-basketballer Pieter Loridon.
Het is een healthy food bar dat zich specialiseert in het maken van verse juices, smoothies, superfood bowls & yougli’s (yoghurt cereals).
Hiervoor gebruiken ze kwaliteitsproducten, waardoor hun juices en smoothies boordevol gezonde voedingsstoffen zitten en super vers worden bereid.

Een echte aanrader om je dag met een kickstart te beginnen.
Je kan er ook terecht voor een kopje koffie of thee, een broodje gezond of een lekkere salade.

MAONA BRUGGE

Maona Brugge

Bij Maona kan je naast verschillende soorten koffie en thee, gezonde sappen en smoothies ook dagverse lunches bestellen.
Ze streven ernaar om iedereen een gezond alternatief te bieden voor fastfood.
Maona is overtuigd dat take-away ook snel, makkelijk, gezond én lekker kan zijn!
Dit gezonde Maona concept is te vinden op verschillende locaties in België.
Er is een Maona bar te vinden in Brugge, Kortrijk, Ieper en Antwerpen.

Maona in Brugge heeft een hip en trendy interieur met toffe accessoires.
De groene accenten tonen waarvoor Maona staat nl. gezonde, verse en natuurlijke voeding.

Je kan take-away bestellen of ter plaatse genieten van een gezond ontbijt of lunch.
De menukaart is erg uitgebreid en aantrekkelijk.
Naast hun slaatjes kun je ook heerlijke waldcorn sandwiches bestellen.
De broodjes worden bereid op de grill en waldcorn is erg voedzaam en bevat een rijke mix van granen en zaden.
Ik heb gekozen voor een slaatje, maar ik kom zeker nog eens terug om hun ontbijtformule te proberen.
Eigenlijk wil ik alles proberen! 🙂

Heerlijke versbereide juices, smoothies, ,sapjes, ijsthees en soda’s.
Bij mijn lunch heb ik gekozen voor dit lekkere en frisse drankje op basis van vlierbloesem.

VLIERBLOESEM

Vlierbloesem smaakt heerlijk fris & zoet.

Samen met een vriendin heb ik genoten van de fantastische Maona salades.
Mijn slaatje bestond uit mango, kip, komkommer, tomaat en gojibessen met een dressing van curry en kurkuma.
Het slaatje van mijn vriendin bestond uit quinoa, avocado, komkommer, granaatappel, courgette, kikkererwten en gerookte zalm.
De dressing was gemaakt op basis van zoete soja, citroen en spirulina.
Uiteraard zijn er ook vegetarische en vegan opties beschikbaar.

GEZONDE SLAATJES

Een tof concept en een echte aanrader voor iedere healthy foodie!

MAONA IEPER

Maona in Ieper bevindt zich in de Tempelstraat vlakbij de botermarkt.
Gezonde fastfood is het thema van deze healthy food bar.
Hier kan je terecht voor healthy juices, smoothies, cereals, shakes, lekkere waldkorn sandwiches en premium koffie en thee.

Van zodra je deze zaak binnentreedt, krijg je instant een ‘healthy food’ gevoel.
Het interieur is erg mooi en toont waarvoor Maona staat.
De mooie felle kleuren van het fruit, de groene planten en het hout geven de zaak een hippe & healthy uitstraling.
Ik ben helemaal weg van de houten kratten aan de muur. Love it!

Benieuwd naar mijn bezoekje aan Maona Ieper?
Lees snel verder!

MENUKAART

De menukaart bestaat vooral uit gezonde juices, smoothies, yogli’s, waldkorn sandwiches, thee & koffie.
Maar er bestaan zooooveel variaties, waardoor je eventjes te maken krijgt met keuzestress!
Ik wil alles proberen! 🙂

ONTBIJT

Ik heb gekozen voor het MALIBO ontbijt.
Dit ontbijt bestaat uit magere yoghurt, verse ananas, cereals naar keuze, passievruchtensap en kokosschilfers.
Mmmm… heerlijk genoten van dit tropisch ontbijtje!
Het bracht een beetje zon op een regenachtige dag!

KOFFIE

cappuccino @ Maona Ieper

Wil jij je bezoek in schoonheid afsluiten?
Geniet dan van een heerlijk kopje premium koffie of thee.
Hoe mooi is deze cappuccino?
Helaas lust ik nog steeds geen koffie, dus heb ik één van de vele theetjes geproefd.

THEE

Goed nieuws! Bij Maona hebben ze ook een uitgebreide theekaart!
Zeer belangrijk voor een niet-koffiedrinker/grote theeliefhebber als ik! 😉
Nadat ik het eerste kopje thee op de grond heb laten vallen (lomp!) kreeg ik van de sympathieke uitbaatster een nieuw kopje verse gemberthee met munt.
De thee wordt geserveerd met een schattig bolletje honing!
Dit had ik nog nooit eerder gezien en ik vind het super schattig!
Ik ben zo benieuwd naar alle theetjes! Ik kom zeker vaker langs voor een ultiem teatime moment!

ZOETEKAUWEN

Ben je een zoetemondje?
Bij Maona in Ieper kan je genieten van een kopje premium koffie of thee en een stukje gebak zoals cake, brownies, muffins, etc.
De yougli’s (yoghurt met fruit, muesli, noten of chocolade) worden vers bereid en kan je ter plaatse opeten of meenemen voor onderweg.

“Healthy shakes and bites. Premium coffee and tea.”

LUNCH

Waldkorn sandwiches

Ik kom zeker nog eens terug om deze lekkere waldkorn sandwiches te proeven.
Deze worden bereid op de grill. Mmm… klinkt heerlijk!
Foto volgt! 😉

Maona Ieper

Prachtige plek in het hartje van Ieper.
Als je in Ieper bent, ga dan zeker eens langs bij Maona.
Een echte aanrader voor healthy foodies! 🙂

DEEL JE FOTO’S OP SOCIAL MEDIA!

Malibo ontbijt
Gemberthee met munt

Ben je actief op social media?
Heb je een leuke foto genomen?
Aarzel niet om dit te delen met Maona!
Tag Maona in je foto’s en stories.
Spread the love! 😉

MAONA KORTRIJK

Maona Kortrijk

And last but not least!
Een bezoekje aan de Maona in Kortrijk. 🙂
In de Langesteenstraat in Kortrijk baten Wouter en Justine de Maona uit.
Deze healthy takeaway bar biedt verschillende soorten koffie, thee, gezonde sappen en smoothies aan.
Liever geen takeaway? No problem!
Er is ook een bovenverdiep waar je in alle rust kan genieten van je drankje.
Een echte aanrader!

De uitbaatster Justine kwam mij meteen verwelkomen en nodigde mij uit om een kijkje te nemen binnen.
Ik voelde mij er meteen welkom!

INTERIEUR

Ook deze Maona heeft een healthy uitstraling door het kleurrijke fruit en de groene en roze accenten.
De juttezakken gaven het interieur dat ietsje extra!
Aan de kassa kun je kennismaken met de flamingo’s, de mascottes van de zaak. 🙂

BOVENVERDIEP

C

SELFIE TIME!

MAONA ROESELARE

Sinds juni 2019 is er een nieuwe MAONA geopend in Roeselare!
Binnenkort volgt een update van deze nieuwe zaak!

MEER INFO?

Surf naar www.maonabrugge.be

Volg Maona Brugge via Instagram en Facebook.

Volg Maona Kortrijk via Instagram en Facebook.

Volg Maona Ieper via Instagram en Facebook.

Volg Maona Roeselare via Instagram en Facebook.

Volg Maona Antwerpen via Instagram en Facebook.

Maona Kortrijk
Vero Caffè @ Brugge

Vero Caffè @ Brugge

Vero Caffè is een knusse koffiebar gelegen op het Sint-Jansplein in hartje Brugge.Deze gezellige plek wordt uitgebaat door moeder Veronique Bogaert en dochter Chloë.Wat ik leuk vind aan deze plek is het sfeervolle vintage interieur, de huiselijke sfeer, de vriendelijke bediening en de heerlijke huisgemaakte gebakjes. Deze koffiebar heeft […]

Nowme @ Roeselare

Nowme @ Roeselare

“And now… it’s NOWME time!”  🙂 In september 2018 ontdekte ik deze trendy koffiebar op de markt van Roeselare. Iedereen weet dat ik een grote theeliefhebber ben en af en toe durf ik mezelf wel eens te verwennen met een ‘tea latte’ en een gezond […]

Groene thee sobanoedels met garnalen en geroosterde bloemkool

Groene thee sobanoedels met garnalen en geroosterde bloemkool

Alweer een fantastisch gerechtje ontdekt!
Mijn inspiratie heb ik gehaald van Albert Heijn, maar in plaats van gewone noedels, koos ik voor soba noedels met groene thee. Kennen jullie soba noedels?
Dat zijn heerlijke en gezonde noedels uit de Japanse keuken op basis van boekweit.
Ik koos voor de variant met groene thee. Zo lekker!
Nog wat groentjes, garnalen en verse basilicum erbij, een scheutje limoen voor de frisse toets en mijn gerechtje is klaar! Heerlijk!

Hou je van koriander? Voeg dan wat verse koriander toe.
Zelf hou ik absoluut niet van de zeepsmaak van koriander, dus heb ik dit vervangen door verse basilicum.
Als bijgerecht koos ik voor geroosterde bloemkool in een jasje van Thaise rode curry.
Helemaal in love met dit gerecht.
What can I say? I looooove asian food! 🙂

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 600 g bloemkool
  • 24 scampi’s (gekookt, gepeld en ontdarmd)
  • 1,5 el Thaise rode currypasta
  • 3 el plantaardige olie
  • 200 g (groene thee) sobanoedels
  • scheutje sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • verse basilicum
  • optioneel: gezouten pindanootjes
  • optioneel: koriander of peterselie
Een lekkere aziatische salade
BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Reinig de bloemkool en verdeel in bloemkoolroosjes. Leg de roosjes in een ovenschaal.
  2. Doe ⅔ van de currypasta in een kommetje en meng er de helft van de olie door. Besprenkel de bloemkool met dit mengsel en rooster de bloemkool 15 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.
  3. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een kom of bord. Voeg een scheutje sojasaus toe en meng.
  4. Was de paprika en verwijder de steel en zaadlijsten. Snij de paprika in dunne reepjes.
  5. Gebruik een dunschiller om de paprika in dunne lange linten te snijden. Maak mooie komkommerrolletjes.
  6. Voeg de gele paprikareepjes en komkommerrolletjes toe aan de sobanoedels.
  7. Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de noedels.
  8. Meng het sap van de limoen samen met de rest van de currypasta en olie en klop tot een dressing. Besprenkel je gerecht met de dressing.
  9. Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles door elkaar.
  10. Werk af met verse basilicum, de garnalen en enkele pindanootjes. Wil je extra crunch? Serveer met fijngesneden ijsbergsla.

Smullen maar!

Sobanoedels met garnalen en geroosterde bloemkool

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂


Porridge met warme bosbessensaus en granaatappelpitjes

Porridge met warme bosbessensaus en granaatappelpitjes

Op een koude winterochtend vind ik het leuk om mijn dag te starten met een warme porridge en vers fruit. Met deze porridge kan je eindeloos variëren, maar ik vind dit heerlijk in combinatie met een warme bosbessensaus en enkele crunchy granaataappelpitjes. Zo simpel, maar […]

Sundubujiggae (Pikante Tofu stew)

Sundubujiggae (Pikante Tofu stew)

Eindelijk! Mijn allereerste homemade sundubujiggae! Sundubu… wat?!?Sundubujiggae! Dat is een pikante stew (hotpot) met zijden tofu en een rauw ei. Dit klinkt misschien niet lekker en het ziet er ook niet zo aantrekkelijk uit, maar geloof mij… dit is één van de populairste jiggaes (hotpots) […]

Winter afternoon tea @ De Theeroos (Oedelem)

Winter afternoon tea @ De Theeroos (Oedelem)

Ben je ook zo dol op thee?
Kan jij ook zo intens genieten van jouw ultieme theemoment?

Of ben je nog volop de wondere wereld van thee aan het ontdekken?
Vind je het leuk om naast het proeven van enkele lekkere geurende theetjes ook wat meer te weten over thee etiquette en tradities?
Dan ben je bij theesommelier Valérie Hallin aan het juiste adres.
Valérie is gefascineerd door de Britse tradities en in het bijzonder de ceremonie van de afternoon tea.
Ze heeft een grote passie voor de cultuur van het theegenieten aan een mooie gedekte theetafel met oud porselein, een lekker gebak en een kopje thee volgens de Britse tradities.

Valérie Hallin (theesommelier)
(Foto: Books and works)

In haar atelier ‘De Theeroos’ kun je terecht voor een echte theebeleving in Engelse stijl.
Haar doel is om mensen samen te brengen rond een typische Engelse theetafel en mensen te leren genieten van thee door het op de juiste manier te zetten en te drinken.
Na zo’n afternoon tea verlaat jij ‘De Theeroos’ met heel wat theekennis en heb je een gezellige namiddag achter de rug waarin je hebt genoten van verrassende thees en huisgemaakte lekkernijen.

Winter Afternoon Tea @ De Theeroos

Elk seizoen verwerkt Valérie de oogst uit haar prachtige tuin.
Met haar eigen bloemen, kruiden, fruit en groenten maakt ze de meest fantastische theemengelingen, homemade jam’s, chutneys, taarten en uiteraard zoete en hartige scones.
De eetbare bloemetjes maken haar taarten echt af!
De kruiden en bloemblaadjes gebruikt ze in haar infusies.

WINTER AFTERNOON TEA

Valérie organiseert enkele activiteiten en belevingsmomenten in haar belevingsatelier.
Ik heb deelgenomen aan haar gezellige WINTER AFTERNOON TEA.
De haardvuur maakte het extra knus en gezellig.
In deze blog vertel ik jullie hier graag wat meer over.

Winter Afternoon Tea @ De Theeroos

Niet alleen haar theetafel, maar ook haar huis en tuin zijn indrukwekkend om te zien.
Elk hoekje heeft wel iets schattigs dat verwijst naar thee of Engeland.
In de winter staat de theetafel aan de open haard en in de zomer staat de theetafel te midden het groen in haar prachtige tuin.

Wat mag je verwachten van zo’n afternoon tea bij Valérie?
Een hartelijk ontvangst met een lekker theeaperitiefje.
Het aperitief bestond uit een alcoholvrije champagnethee op basis van witte thee.
Meteen na het serveren voegde Valérie een ijsblokje van kweepeer en bosbes toe.
Deze aperitief smaakte fris en zoet. Super lekker!

Ondertussen legde Valérie het verloop van de namiddag uit.
Wat stond ons allemaal te wachten tijdens de drie uur durende theebeleving?
Zoiezo proeven van enkele thees die ze zelf heeft samengesteld.
Tijdens het proeven leer je de do’s en dont’s bij het uitschenken, serveren en het drinken van de verschillende soorten thee.

Thee zonder gebak? Natuurlijk niet!
Bij de thee kregen we verschillende huisgemaakte lekkernijen die ze maakt met oogst uit eigen tuin.
In Engeland kan je alleen maar genieten van een kopje thee in combinatie met een lekkere scone met clotted cream en jam.
In België eten we vaak een taartje of gebakje bij.
Bij Valérie krijg je beide! Jep! Scones EN gebak! Mmmm….!
Wist je trouwens dat er zowel zoete als hartige scones zijn?

HARTIGE SCONES MET CHUTNEY

Hartige scones met homemade chutney

Het eerste proevertje was een hartige scone met een lekkere homemade chutney.
De scones waren gemaakt met oa. ham, cheddar en rozemarijn.

Hartige scone

De chutney was gemaakt op basis van tomaat met enkele stukjes mango.
Ik had nog nooit een hartige scone gegeten en dit smaakte echt verrassend lekker!
Valérie geeft ondertussen uitleg hoe je zo’n scone openbreekt en eet met behulp van een theemes.

ZOETE SCONES MET CLOTTED CREAM & JAM

Zoete scones met clotted cream & jam

Na de hartige scones volgen de zoete scones met een bijpassend theetje.
De zoete scones had Valérie gemaakt met enkele cranberries en rozijntjes.
In Engeland eet men de scone traditioneel met clotted cream een aardbeienconfituur.

Maar Valérie vindt het veel leuker om de scones te serveren met verschillende huisgemaakte marmelades (jam), lemon curd en last but not least… clotted cream! 
De bloemenjam met dahlia’s vond ik persoonlijk het allerlekkerst!
Valérie serveert telkens andere soorten marmelades afhankelijk van het seizoen.
Elk seizoen heeft een passende theetafel waar ze de oogst in kan verwerken:

LENTE:  bloemengelei van paardenbloem, magnolia en eetbare bloempjes
ZOMER: zoete kers, braambes en pruim en verkoelende ijsthees
HERFST: rozebottels verwerkt in gebak, infusies en chutney’s en carrot cake.
WINTER:  verwarmende zwarte thee’s en bitter chocoladegebak.

THEE RUIKEN, ZIEN, VOELEN EN PROEVEN

Voor iedere afternoon tea kiest Valérie zorgvuldig enkele theetjes die het beste passen bij elk seizoen.
Terwijl je proeft van de thee, gaat er ook een schaaltje rond met de theemengeling zodat je de thee die je proeft kan zien, voelen en ruiken.
Op deze manier leer je een goede kwalitatieve thee te onderscheiden van een goedkopere thee zoals de exemplaren die je in de supermarkt vindt.

GEBAK EN TAARTEN

We eindigen deze gezellige afternoon tea met een lekkere chocoladetaart en een zwarte thee met een klein beetje cacao in verwerkt.
Ongelooflijk hoe goed deze zwarte thee past bij het chocoladegebak. In één woord: wauw!

DE THEEROOS

Het assortiment

Tot slot kregen we de kans om eventjes een kijkje te nemen in haar thee assortiment.
Hoe kan je het raden? JA! Ik heb weer enkele theedoosjes mee naar huis!
Sorry not sorry!
Ik heb The White Queen (champagnethee met rozenblaadjes), White Mint (bloemige groene thee met muntblaadjes) en Spring is in the air (detoxthee met lentekruiden) gekocht.
Zo kan ik nog lang blijven nagenieten van deze superleuke theebeleving.
Dankjewel voor deze fantastische en gezellige namiddag, Valérie!

TUIN DE THEEROOS

Afternoon Tea in de tuin van De Theeroos.
(Foto: De Theeroos)

Voor de zomer afternoon tea wordt de theetafel gedekt in de tuin van De Theeroos.
Hiervoor kom ik zeker nog eens terug!
Ook om deze prachtige tuin te bewonderen.
Dit wordt ongetwijfeld een totaal andere beleving met zomerse lekkernijen!

Ook zo’n afternoon tea bijwonen?

Klik hier om naar de activiteitenkalender van De Theeroos te gaan.

Valérie verzorgt ook afternoon tea’s bij jou thuis zodat je als gastvrouw of gastheer ten volle kan meegenieten. Jouw gasten genieten met alle zintuigen van de mooi aangeklede theebar, en een passend assortiment zoete en hartige hapjes, samengesteld volgens jouw voorkeur.

Meer info?
Ga naar www.detheeroos.be
Volg Valérie via Instagram en Facebook.


Creme de la crema @ Roeselare

Creme de la crema @ Roeselare

In Creme de la crema vind je koffie in al zijn variëteiten, smaken en zetmethodes. Topbarista Michael van de Moortel serveert jouw perfecte kopje koffie in zijn coffeelab met prachtig interieur. De witte stoelen en houten elementen geven deze plek een Scandinavisch tintje. Als je net […]

Malmo @ Kortrijk

Malmo @ Kortrijk

Hilde Huyghe, haar dochter Morgan Cappelaere hebben een gezellige koffiebar met conceptstore geopend in de Diksmuidekaai te Kortrijk. Hier kan je terecht voor een lekker kopje koffie, een stevig ontbijt, een gezonde lunch, een gezellige bruch, of een gezellig kopje thee met gebak. INTERIEUR Malmo is een […]

Rodekoolsoep met gekarameliseerde appel en noten

Rodekoolsoep met gekarameliseerde appel en noten

Jaaaa! De eerste sneeuw is gevallen!
Brrr, wat is het koud buiten!
Ik loop al de hele dag te bibberen.
Hoog tijd om op te warmen met een lekker soepje.

Toen ik deze soep van Love my salad zag voorbij komen, werd ik op slag verliefd op z’n paarse kleurtje! 
Deze soep dankt zijn kleur aan de rode kool en smaakt lekker fris door de gekarameliseerde appel en crunchy nootjes. Alleen al voor dit kleurtje zou je deze soep maken, toch?
Een beetje kleur tijdens deze donkere, grijze dagen kunnen we allemaal goed gebruiken.
Tip: zorg dat je de soep goed op smaak brengt met bouillon en kruiden, want de rode kool is niet zo krachtig van smaak. 

Goed bijkruiden is de boodschap! 🙂

INGREDIËNTEN (voor 4 porties)
  • 600 g rode kool, fijngesneden
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 1,5 l bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • handje geroosterde noten (bv. walnoten, pecannoten, etc.)
  • verse peterselie
BEREIDING
  1. Versnipper en fruit de ui in een kookpot.
  2. Voeg de fijngesneden rode kool toe. Pers de knoflook en voeg toe. Laat dit een10-tal minuutjes stoven, af en toe even roeren, tot de kool is geslonken.
  3. Was en schil de appel en snijd in blokjes. Voeg de appelblokjes, bouillon en laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat nog een kwartiertje koken op een zacht vuur.
  4. Haal de laurierblaadjes uit de soep en schep wat gekookte rode kool uit de pan voor de garnering. Hou even apart.
  5. Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  6. Hak de noten grof.
  7. Schep de soep in borden of soepkommetjes en versier met een beetje rode kool. Strooi er wat crunchy nootjes over en werk af met verse peterselie.

Een soep vol vitamine C!

Rodekoolsoep met gekarameliseerde appel en noten

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂


Koreaanse Japchae

Koreaanse Japchae

Dit Koreaanse noedelgerecht is één van de populairste Koreaanse gerechten bij Westerlingen. Dit gerecht bestaat uit glasnoedels, een lekkere zoete dressing van sojasaus en sesamolie en allerhande groenten, ev. rundsvlees en sesamzaadjes. Een echte aanrader! INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 250 g shiitakes 1 pak Koreaanse […]

Natuurlijke energiedrank QIQO (GIVEAWAY)

Natuurlijke energiedrank QIQO (GIVEAWAY)

Aan alle koffieverslaafden, theeleuten, energiedrank lovers, blokstudenten en ‘afternoon dippers’.Amo, Kris & Max zijn 3 jonge Antwerpse ondernemers en uitvinders van QIQO. QIQO is een warme, natuurlijke energiedrank op basis van guarana, yerba mate en granaatappel. (Afbeeldingen: Gezondheidsweb, Styleoga, Libelle lekker) Het is 100% natuurlijk, bevat 0% suiker en helpt om de afternoon dip […]

Lychee Mint Mojité

Lychee Mint Mojité

Oh, wat hou ik van ‘tea time’!
Elke dag kijk ik uit naar mijn favoriet moment van de dag, nl. mijn theemoment.
Ik kan niet zonder mijn dagelijks kopje thee.
Nee… zelfs niet tijdens de zomer, want thee kan je ook perfect koud drinken.
Vorige zomer ben ik tijdens de hittegolf verliefd geworden op zelfgemaakte ijsthees.
Dankzij het ‘Ice Tea’ pakket van Or Tea? kreeg ik verschillende theezakjes en een handig receptenboekje ontworpen door ‘Camellia S bvba en ‘A spoonful of Happiness’ met lekkere ijstheerecepten.
Deze lychee mint mojité wil ik graag met jullie delen.

Mmmm… dat is pas genieten!

“Handig ijsthee pakket van Or Tea?”

INGREDIËNTEN
  • 1 liter water
  • 10 g Lychee White Peony
  • verse takjes munt
  • ijsblokjes
BEREIDING
  1. Breng het water net niet aan de kook (80°C).
  2. Voeg de Lychee White Peony toe aan het water.
  3. Laat de thee afkoelen en plaats vervolgens in de koelkast.
  4. Zeef de ijsthee en serveer met enkele ijsblokken en enkele takjes verse munt.

Santhee! 😉


Lychee Mint Mojité
Heb je deze ijsthee gemaakt?
Laat het Camelia S zeker weten via Instagram of Facebook.
Klik HIER om rechtstreeks naar het recept te gaan.

Meer ijsthee recepten? Klik hier!
Meer info over Or Tea? Klik hier!
Meer info over Camellia S bvba? Klik hier!
Zelf thee bestellen? Surf naar www.tijdvoorthee.be
Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Restjeskoken! Vinden jullie dit ook zo leuk?Gewoon eventjes de koelkast en voorraadkast opentrekken en koken met wat je in huis hebt. #creatiefkokenDit is meestal de geboorte van een verrassend lekker gerecht.Mijn resultaat? Gepofte zoete aardappel op Mexicaanse wijze met kidneybonen, maïs, tomatensalsa en een toefje […]

Feestelijke pompoen

Feestelijke pompoen

Kennen jullie Mieke de Hoog van ‘Mie en Place‘?Bij Mieke draait haar hele leven om eten. Haar recepten zijn gezond, bevatten veel smaak en worden gemaakt met veel liefde en respect voor het product.Je weet wat ze zeggen: “Met liefde gemaakt, dat smaakt!” 😉Mieke geniet ook van het voorbereidende werk, want alles draait […]

Pompoen ontbijtkoekjes

Pompoen ontbijtkoekjes

Het ‘Pumpkin spice & everything nice’ seizoen is volop aan de gang.
Pompoenschotels hier, pompoencurry daar…
De pompoengerechten vliegen ons om de oren!
Hoog tijd om ook eens een pompoengerechtje te posten.
Ik heb gekozen voor deze waanzinnig lekkere pompoen ontbijtkoekjes van Feasting on fruit.
Ze bestaan uit havermout, kokos, pompoenpuree, chiazaadjes, notenpasta, chocolade en last but not least… de Amerikaanse pumpkin pie spice kruiden die ik heb meegebracht uit Amerika. Zo lekker!
De koekjes zijn heerlijk krokant van buiten, maar het midden is nog lekker zacht. Het perfecte ontbijt on-the-go.

INGREDIËNTEN (voor 12 koekjes)
  • 100 g havervlokken
  • 55 g kokosvlokken
  • 40 g chiazaad (of lijnzaad)
  • 125 g pompoenpuree
  • 80 g maple syrup
  • 75 g notenpasta of pindakaas
  • 15 g pumpkin pie spice kruiden (+speculaas of koekkruiden)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 45 g chocoladekorrels
BEREIDING
  1. Verwarm de oven op 180° C.
    Doe de havervlokken, kokos en chiazaadjes in de keukenmachine en blend tot alles is vermalen tot kleine stukjes. Let op! Het mag geen meel worden.
  2. Voeg de pompoenpuree, notenpasta, maple syrup, kruiden, bakpoeder, zout en vanille-extract toe. Blend opnieuw tot je een kleverig deeg bekomt.
  3. Voeg de chocoladekorrels toe en blend kort tot alles goed is vermengd.
  4. Maak balletjes van het deeg en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de koekjes zachtjes plat met de achterkant van een lepel.
  5. Bak de koekjes 15 minuten op 180° tot de bodem een goudbruin kleurtje heeft.
  6. Laat een kwartiertje afkoelen.
    Je kan de koekjes bewaren in een gesloten doos. Bewaar in de koelkast voor 1 week of in de diepvries als je ze iets langer wil bewaren.

Smullen maar!

Pompoen ontbijtkoekjes

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Risotto van bulgur met oesterzwammen

Risotto van bulgur met oesterzwammen

Vandaag had ik zin in een risotto met paddenstoelen. Hiervoor heb ik mij geïnspireerd op een recept van Spar Colruyt. Mijn versie is volledig vegetarisch en bestaat uit bulgur, oesterzwammen, parmezaanse kaas en verse bieslook. Mmmm… lekker!Wie dit wenst kan er ook gebakken spekjes aan […]

Torentje van rode biet & mozzarella

Torentje van rode biet & mozzarella

Ohhh! This made my heart skip a ‘beet’. 😉Een torentje van rode biet & mozzarella, overgoten met een in olijfolie gedrenkt sjalotje en afgewerkt met enkele gehakte pistachenootjes voor een crunchy toets.Deze combo smaakt niet alleen top, het ziet er ook nog eens leuk uit! […]

Thaise Pad Thai

Thaise Pad Thai

Als je aan de Thaise keuken denkt, dan zit de kans er dik in dat je aan PAD THAI denkt.
Het is dan ook één van de populairste gerechten.
And guess what? Het is ook mijn favoriet!
De mix van zoet, zout, zuur en een beetje pit vind ik geweldig!
Een echte smaakbom!
In Thailand bestaan er 3 versies: kip, garnalen of tofu.
Ze zijn alle drie heerlijk, maar vanavond ga ik voor de plantaardige versie met gegrilde tofu, noedels, taugé, paksoi, limoen, pinda’s en basilicum.
Hiervoor heb ik het recept van Eat.Pure.Love getest en goedgekeurd! 😀
Klik HIER om rechtstreeks naar het recept te gaan van Eat.Pure.Love.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
VOOR DE PAD THAI
  • 250 g pad thai rijstnoodles
  • 100 g tofu, in blokjes
  • 200 g paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • handje taugé
  • 2 eieren, losgeklopt
  • plantaardige olie
VOOR DE TOPPING
  • 2-3 el pinda’s, grofgehakt
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • wat verse koriander of platte peterselie
  • chilivlokken naar eigen smaak
VOOR DE PAD THAI SAUS
  • 1 el Thaise vissaus (nam pla)
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 el kokosolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1,5 el tamarinde pasta
BEREIDING
KNAPPERIGE TOFU
  1. Laat de tofu uitlekken. Gebruik hiervoor een schone theedoek waar je jouw blok tofu inwikkelt. Druk met een houten plank voorzichtig het water uit de tofu.
  2. Snijd de tofu in blokjes en bak ze in een flinke laag olie in ongeveer een kwartier knapperig.
    Laat de tofu even uitlekken in een vergiet en zet even apart.
PAD THAI SAUS
  1. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de knoflook en de gesnipperde sjalotjes tot ze goudbruin zijn.
  2. Voeg de tamarinde pasta, de vissaus en de suiker toe.
  3. Laat de saus een paar minuutjes op zacht vuur inkoken.
    Haal de saus van het vuur en zet ook even apart.
NOEDELS
  1. Reinig en snij alle groenten, kluts de eieren en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olie in een hete wok en roerbak de losgeklopte eieren samen met de noedels tot het ei gestold is.
  3. Voeg 4 eetlepels pad thai saus, knoflook en de tofublokjes toe en roerbak tot de noedels goudbruin zijn.
  4. Voeg nu de paksoi, de lente uitjes en de taugé toe en roerbak nog een paar minuutjes. Zorg dat de groenten lekker knapperig blijven.
  5. Serveer de Pad Thai met een partje limoen, wat fijngehakte pinda’s, sesamzaadjes, chilivlokken en verse koriander of peterselie.

Genieten maar!

Een vegetarische Pad Thai met verse ingrediënten.

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂

Sweet potato curry (vegan)

Sweet potato curry (vegan)

In India heb ik heel wat curry gerechten kunnen proeven.De bekendste Indiase gerechten zijn ‘Tikka masala’ of ‘Tandoori kip’ en is ook vaak bij ons te vinden in de supermarkt.Maar het allerlekkerste vond ik de vegetarische en vegan curry’s.Ik denk dat India voor veel vegans […]

Wrap met fishsticks en yoghurtdressing

Wrap met fishsticks en yoghurtdressing

Kennen jullie Jelle Beeckman van ‘The Messy Chef’?Een kookverslaafde hobbykok die in een mum van tijd hedendaagse comfortfood voor jong en oud tevoorschijn tovert.Sinds kort is hij de trotse eigenaar van een eigen foodtruck samen met zijn broer.Zijn gerechten zien er altijd vingerlikkend lekker uit en zijn presentatie is altijd af! […]

Chili sin carne

Chili sin carne

Let’s start the weekend with a homemade chili SIN (ik!) carne.
Chili sin carne is de vegetarische versie van chili con carne.
Het is comfort food gemaakt met uitsluitend verse producten.
Een lekkere chili zonder vlees waarin groenten en kruiden de hoofdrol spelen.
Superlekker met frisse limoen en verse koriander of peterselie.
Weinig tijd? Het gerecht is ook heel geschikt om op voorhand te maken.
Je kan de chili sin carne serveren met rijst, tortillachips, taco’s of restjes gebruiken in een wrap.

Hemels lekker en toch geen zonde. Leve Mexico!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
  • 3 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kidneybonen (310 g)
  • 1 blik kikkererwten (310 g)
  • 1 blik maïs (150 g)
  • 2 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 g gezeefde tomaten of passata
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 rode paprika’s
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl (gerookte) paprikapoeder
  • 1 kl chilipoeder
  • ½ kl kaneel
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • verse limoen
  • 200 g crème fraîche of zure room
  • 100 g geraspte kaas
  • tortillachips of taco’s
Vegetarische chili
BEREIDING
  1. Doe de kidneybonen, de kikkererwten en de maïs in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. 
  2. Snipper de ui en fruit hem in olie. Pers er de knoflook bij en voeg de paprikablokjes toe. Kruid met chilipoeder, paprikapoeder, kaneel en komijn. Laat al roerend even meebakken tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de tomatenblokjes, passata en tomatenpuree toe.
  3. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Voeg de bonen, kikkererwten en maïs toe en verwarm nog 3 min.
  5. Verwijder de pit van de avocado’s en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  6. Schep de chili in de kommen. Doe overal een lepel crème fraîche of zure room bij. Werk af met avocadoblokjes en geraspte kaas.
  7. Serveer de chili met limoenpartjes, verse koriander of peterselie en tortillachips of tacoschelpen.

Smullen maar!

Chili SIN carne

Heb je dit recept gemaakt?
Laat me weten wat je ervan vindt!
Schrijf hieronder een reactie en deel jouw foto op Instagram en Facebook met #healthyfoodmakesyoufeelgood.
Ik ben benieuwd! 🙂